3 Spændende og Mystiske Rejse Forslag


Med efteråret godt i gang, og både efterårs- og vinterferie vel på vej også, er det tid til at minde jer om vores tidligere indlæg om Halloween, og komme med endnu en lidt okkult artikel.

Vi kommer ind på Spøgelseskonerne i Amaliegade,  Natheksen fra Nyhavn og Danmarks Loch Ness monster for blot at nævne nogle af de spændende og lidt alternative turist attraktioner som Danmark har at byde på.

Med en lejebil kan hele familien snildt og bekvemt opleve nogle af landets mest skræmmende oplevelser, og samtidig lære noget spændende omkring vor fædrelands historie. Så står i og planlægger en alternativ ferie til Mallorca’s strande, så læs her om nogle af de interessante skabninger og makabre historier vi har fundet frem til jer.

Danmarks svar på Loch Ness monsteret

I nordsjælland nær Lyngby ligger Furesøen. En af de største søer vi har herhjemme, og den dybeste. Gennem tiderne har mange fiskere og andre natur elskere set underlige tegn på at der skulle gemme sig noget stort i dybet. Med en dybde på næsten 40 meter er der også rigeligt af plads at gemme sig på.

Søen er kendt for at have mange fisk, såsom gedder skaller, aborre, brasen suder og sågar ål, men udover det er søen også hjemsted for nogle unikke typer dyr. Det er to krebsdyr som har overlevet den seneste istid, og derfor er meget ældre end det meste andet liv i søen. Og man kan lige forestille sig at hvis der lever forhistoriske dyr i søen som de krebs, at der også findes andet og mere faretruende under overfladen!

Gammelkone Genfærdene fra Amalienborg

Vi skal mere end 200 år tilbage i tiden, omkring 1780 for at være præcis. Her i hjertet af København som i dag huser nogle af de mere eksklusive adresser var der dengang en helt anden udsigt. Det var de fattige og tiggerne som boede i området, og der var derfor både meget beskidt, og farligt at opholde sig hvis man ikke kendte til de specielle måder hvorpå man befærdede sig i slummen.

Der har været mange spøgelseshistorier gennem tiden, men den om den gamle kone hvis ringe vilkår fik hende til at gå igen som genfærd til hun havde skaffet penge nok til sin egen begravelse ringer stadig genlyd den dag i dag.

Natheksen fra København

Tilbage i middelalderen var København blot en lille by, hvis hovedbeskæftigelse var fiskeri og landbrug. Men ikke desto mindre de mindre rammer, dannede byen allerede dengang grundlag for overtro. Denne gang i form af en heks. På den gamle kirkegård ved Skt. Hans kirke i indre by, kommer historien om Natheksen til live.

Det blev sagt at den såkaldte gravso kom til syne når månen stod højt på himlen, og det var ikke nogen ligegyldig sag, for gravsoerne var farlige væsner. Og havde man set en gravso så var det faktisk et tegn på at man ikke havde længe tilbage i denne verden.

Ved alle disse destinationer kan man komme let til med en bil, og der findes mange resourcer online og via turist rådets hjemmeside som kan hjælpe med mere information eller selv rundvisninger med en guide.

Oplev Danmark fra en side man ikke tænker over så tit, og få børnene i alle aldre involveret i de okkulte og magiske historier vi har!

Populære Byer