AALBORG

Aalborg_2010_-_125_ubtAalborg Biludlejning

Aalborg er en af de ældste byer i Danmark, som kan dateres helt tilbage til omkring år 1040. Der er omkring 200.000 mennesker som er bosiddende i Aalborg, og det gør Aalborg til den fjerde største by i Danmark. Det er en attraktiv by for handel, produktion og service. Hen over de sidste år har der været ens tor udvikling indenfor IT, uddannelse og forskning. Aalborg tilbyder et veludviklet kulturelt liv som inkluderer musik, begivenheder og koncerter. Bycentrummet har nogle fantastiske gader og torve, et større antal af eksotiske butikker, restauranter, cafeer og barer.

At komme rundt

Aalborg har et rigtig godt bus system, som kommer rundt på de populære steder i byens centrum til en overkommelig pris. De fleste af attraktionerne er lokaliseret få kilometer fra hinanden og for turister og lokale bliver det at gå til en favorit mulighed. Besøgende kan også finde rundt i byen. Besøgende kan også navigere rundt i byens centrum ved hjælp af cykel-delings initiativet i Aalborg. Har du lyst til at udforske byen på egen hånd? Du kan leje en bil fra nogen af byens biludlejningsfirmaer har at tilbyde. Kørsel rundt i byen er behagelig og sjov.

Gåtur i Aalborg

Tag en vandretur omkring Aalborg og oplev Aalborgs naturlige skønhed. Start din tur fra Jens Bangs Stenhus, som er en af de virkelige skatte i Aalborg. Dette utrolige sted har fem etager, hvilket gør den til den største renæssance privathjem i Skandinavien. Gå en tur forbi det smukke barok-stilistiske rådhus og derefter besøge Budolfi Katedral for at udforske og beundre dens pragtfuldt designede interiør. Bagefter kan du besøge klosteret Helligånden, et af byens mest besøgte attraktioner og landets sociale institution, for at udforske en imponerende samling af kalkmalerier der går helt tilbage til det tidlige 16. århundrede. En andet attraktion man skal attraktion er Aalborghus Slot på havnefronten. Se dens fascinerende fangehuller og undergrund.

Shopping

Aalborg har flere fantastiske indkøbscentre, der tiltrækker folk der elsker at shoppe, fra forskellige dele af verden. Markeder, små butikker, butikker og designerbutikker ligger er spredt over hele byens centrum. Aalborg er en af de bedste steder at shoppe til du falder om.

Valuta

Dansk valuta er Kronen (DKK), der består af 100 ører. Der er ATM-centre spredt over hele byen i Aalborg, og alle større kreditkort er almindeligt accepteret, især Visa. De fleste banker i Aalborg yder ikke service i weekenden, men der er masser af vekselkontorer der tilbyder store tjenester hver dag i ugen.

Aalborg ligger i Nordjylland i Danmark. Det er Danmarks 4. største by og det er en meget smuk by fyldt med liv.

Pga. byens størrelse vil det være både nemt og bekvemt at leje en bil, så man kan få mest muligt ud af sin ferie i Aalborg.

Oplev bl.a. Aalborg Zoo, som er en fantastisk familieoplevelse for både børn og voksne. Der er både eksotiske dyr, børnearrangementer og populære legeområder for hele familien. Oplev også Nordkraft, som er et populært kultur- og aktivitetshus. Her kan man både opleve koncerter, kunstudstillinger og se film i biografen.

Derudover har Aalborg også nogle helt fantastiske gågader med fantastiske shopping muligheder, restauranter og cafeer.

Er man til fest og farver skal man helt klart besøge Jomfru Ane Gade, som er en gade fyldt med restauranter, barer og diskoteker. Når mørket falder på er det her man får en helt fantastisk, glad og sjov oplevelse.

Populære Byer