Halloween traditioner i Danmark


I Danmark er vi blevet mere og mere internationalt stillet, som årene er gået. Vi bliver influeret af andre kulturer – ligesom de også til dels bliver influeret af os – og her er det især vores allierede fra USA, som vi ser voldsomt op til. Det er ligeledes herfra, at begivenheden omkring den danske allehelgensaften udspringer, og som mange andre amerikanske traditioner har denne vundet stort indpas i de danske stuer.

Pyntning af hus og udhulede græskar

I anledningen af halloween og dermed allehelgensaften vælger mange at have det som tradition, at huset skal pyntes op, således at det står så uhyggeligt som muligt for folk på gaden. Dette involverer en stor grad af pynt, der kan være alt fra spindelvæv til uhyggelige figurer, som alt sammen er med til at hylde halloweenånden. Ifølge ældgammel folketro har allehelgensaften nemlig været der, hvor hekse og andre af mørkets magter har mødtes for at håne helgener, som har deres egen fest på allehelgensdag. Derfor skal der pr. tradition pyntes op, så huset bliver så uhyggeligt som muligt. Herudover er der rigtig mange, der specielt for børnenes skyld har til tradition at udhule græskar, som derefter udskæres til de mest obskure ansigter, der ligeledes har til formål at pynte og skræmme de onde ånder.

Trick or TreatTrick or Treat

Ligesom mange børn går på jagt efter slik i kostumer til den danske fastelavn, så er dette også begyndt at vinde indpas som en fast halloween tradition – om end ikke så stor en tradition, som det er i USA. Dette hænger mest sammen med, at danskere er et lidt mere lukket folkefærd, der ikke bare tager i mod børn og barnlige sjæle med åbne arme, som man ser det i f.eks. USA. Dette er dog så småt begyndt at vende, hvorfor det er blevet mere og mere almindeligt, at børn i udklædning ringer på dør efter dør i deres jagt på slik og søde sager.

Halloweenfester og arrangementer

Som enhver anden tradition har halloween i Danmark fået tillagt en lang række traditioner for fest og ballade, hvilket sikrer, at vi i hvert fald ikke fejrer noget forgæves! Dette betyder, at man efterhånden har fået opbygget en lang række traditioner for især kostumefester, som man ligeledes ser omkring fastelavn. Dette bliver mere og mere udbredt, og det er efterhånden en næsten umulighed ikke at blive inviteret til en fest omkring halloween. Disse fester og arrangementer er ofte præget af kostumer, udsmykning og alkoholiske drikkevarer, der alt sammen bidrager til at bibeholde den uhyggelige stemning, der præger halloween i al dens storhed. Bered dig på at møde bowler med grøn, dampende væske, som ikke ser appetitligt ud, men smager himmelsk, og bered dig endnu mere på synet af uhygge og farlige kostumer, der kan blive meget livagtige – danskere gør sjældent noget halvt, og dette er heller ikke tilfældet omkring halloween!

Populære Byer