Hunderacer og deres oprindelsesland


Hunden er menneskets bedste ven og det kan være utroligt berigende at have en hund. En hund er både loyal, klog, smart, sød, nuttet og betyder ofte super meget for dens ejer. Hunden er et af de mest populære kæledyr i Danmark. I denne artikel vil du kunne læse om de mest populære hunderacer og hvor de kommer fra.

Fransk Bulldog

Som navnet indikerer stammer den Franske Bulldog fra Frankrig. I midten af det 19. Århundrede var racen især populær blandt arbejderklassen, men i nyere tid er den blevet meget populært blandt de højere sociale lag. F.eks. har det danske kongehus en Fransk Bulldog. Dens kendetegn er en ”sammenpresset krop” og en flad næse. Den siger ofte grynte-lyde pga. dens flade næse, hvilket i de flestes øjne er meget nuttet.

Schæfer hund

Schæfer-racen opstod i Tyskland i slutningen af 1800-tallet. Det er en utrolig populær familiehund og det er en utrolig klog hund, som bliver brugt af bl.a. politi og militær rundt om i verden.
Oplev samtidig Tysklands mange fantastiske byer og kultur. Tyskland er et land med massere af liv og man vil aldrig komme til at kede sig!

Labrador Retriever

Denne race er også kendt under navnet ”Labrador”. Den regnes for at være den mest udbredte race i hele verden, men oprindeligt stammer den fra øen Newfoundland i Canada. Labradoren er kendt for at have et meget roligt, venligt og loyalt sind og er derfor en utrolig populær familiehund.
Oplev Newfoundlands smukke natur og karakteristiske små byer.

Golden Retriever
Golden Retriever racen blev fremavlet i Storbritannien med målet at den skulle være en god jagthund. Den har en fantastisk lugtesans og et naturligt instinkt for at hente byttedyr/legetøj. Den er en fantastisk familiehund og bliver også brugt til redningsarbejde og som bombe- eller narkohund.
Oplev også den stilfulde kultur og de smukke monumenter der findes i Storbritannien.

Ruhåret hønsehund

Den ruhårede hønsehund stammer også fra Tyskland af. Navnet kommer af, at den bruges ved jagt på hønsefugle så som fasaner og agerhøns.

 

Coton de tulear

Coton de tulear er en lille hvid hunderace. Den kan fødes med mørke pletter, men når de bliver voksne bliver de næsten altid helt hvide. Racen stammer fra Tulear i Madagaskar og er i dag Madagaskars nationalhund. Trods dens lange pels er det en allergivenlig hund, da den har ”bomuldshår”.
Det er en populær familiehund i Danmark og er også meget velegnet som cirkushund.

Bichon havanais

Den lille hunderace, Bichon havanais, stammer oprindeligt fra Cuba. Det er en selskabshund, som kræver meget opmærksomhed. Den har lang pels og kræver derfor en del pelspleje. Den har små korte ben og racen kan have tendens til løse knæskaller, hvilket vil være en fordel at tjekke før man køber hunden.

Cavalier king charles spaniel

Denne race stammer oprindeligt fra England, hvor den oftest fandtes hos de kongelige. Den betegnes som en selskabshund og er meget velegnet som en loyal familiehund.

Cocker Spaniel

Cocker Spaniel racen stammer også fra England og er kendt for at være en meget glad hund. Den blev oprindeligt brugt til jagt og er i dag en populær familie- og jagthund. Racens personlighed er meget glad, livlig, loyal, legesyg og kærlig. Den er meget velegnet som selskabs- og familiehund, men har også brug for at blive aktiveret og bruge dens næse.

Hos billigelejebiler.dk kan du nemt leje en bil og køre til de pågældende lande for at købe eller se på en hund, som med sikkerhed vil blive din nye bedste ven. Samtidig får du en oplevelse for livet når du oplever racens hjemland.

Populære Byer