Hvorfor siger man at danskerne er verdens lykkeligste befolkning?


At man siger danskerne er så lykkelige skyldes primært systemet, velfærdsstaten og økonomien. Danmark har næsten fået skabt ”den ideelle velfærdsstat”, ikke mange personer har for meget, og ikke mange har for lidt.

I Danmark er det gratis at få en uddannelse, gratis at komme på hospitalet, de kan blive passet når de bliver gamle og nogle får endda penge uden at arbejde via dagpenge eller kontanthjælp. Det skyldes at alle danskere sammen betaler skat og bidrager til fællesskabet. Det skaber en tryghed hos danskerne.

Med stor grad af velstand og af frihed har danskerne rent faktisk frie tøjler til at gøre hvad de vil indenfor lovens og normernes grænser.

Her ses en overskuelig liste over de basale grunde til danskernes lykke:

  • Det er lige meget hvad danskernes forældres indkomst er, de kan vælge lige den uddannelse som deres evner rækker til.
  • Danskerne kan gifte sig med den de vil, uanset hudfarve eller køn
  • Høj tillid og fundamental tro. En undersøgelse fra 2013 viser at 70% af danskerne mener man generelt kan stole på andre mennesker og 94% mener at man kan lave sit liv om, hvis man ønsker det.
  • Demokrati, velfærdsstat og velstand.
  • Gratis uddannelse og hospital

Der er lavet adskillige undersøgelser om, hvorfor danskerne gang på gang placeres i toppen som verdens lykkeligste befolkning. Et af dem viser, at danskere en variant af gener, som gør dem til lykkelige folk. Der er lavet talrige undersøgelser om dette, som alle gav samme resultat. Det viste sig, at jo længere væk et lands gen var fra det danske, jo ulykkeligere var de.

Spørger man den almindelige dansker om, hvorfor Danmark er et af verdens mest lykkelige befolkninger, vil svaret nok være at de føler sig trygge og sikre i Danmark. Det er meget vigtigt at føle sig beskyttet af autoriteter og det må man sige at være i Danmark. Selv hjemløse i Danmark har for det meste et sted at sove og et sted at få noget at spise. Ikke mange lande vil kunne tilbyde hjemløse sådan en service.

Danskerne har et dejligt land, med autoriteter som beskytter dem og med demokratiet som styreform, der gør at selv Hr. og Fru Jensen kan være med til at bestemme hvad der skal ske for Danmarks fremtid. Det stærke demokrati giver en følelse af fællesskab og sammenhold, der kun styrker Danmark.

Populære Byer