Jul i Danmark


christmas in demarkJul

Julen i Danmark er noget hele den danske befolkning vil beskrive med begrebet ”hygge”. Det er en helt speciel tid som de fleste tilbringer sammen med familien, men bestemt også en travl tid, da der også gives mange gaver juleaften i Danmark.

Hyggelige stunder i Danmarks populære byer

København

I København vil man ikke gå glip af at opleve julestemningen i Københavns tivoli. Der er pyntet op med en masse lyskæder og andet julepynt over hele tivoli. Smag de brændte mandler, klejner eller andre lækre, julede snacks og prøv de sjove forlystelser sammen med en du holder af

Aarhus

Oplev Aarhus’ hyggelige gågade fyldt med alle de butikker du overhovedet kunne forestille dig. Gågaden vil være fyldt med lyskæder, boder og en gang i mellem gadeorkestre, som spiller alle de kendte danske julesange.

Du vil heller ikke gå glip af at opleve jul i ’Den Gamle By’, som også befinder sig i Aarhus. Her kan du se juleudstillinger om hvordan den danske jul foregik i gamle dage. Tag til Aarhus for en unik og gennemført oplevelse af den danske jul.

Skagen

Skagen ligger på toppen af Danmark og er den nordligste by i Danmark. Skagen er en by med sjæl og er en utrolig populær by at besøge hele året rundt. Om julen vil der være pyntet op med smukke og fine engle, gran, og lyskæder. Hele December måned vil du få mulighed for at prøve en gammeldags hestevogn samt en masse andre skønne oplevelser.

Aalborg

I Aalborg kan du opleve julen med en masse julekoncerter og kirkekoncerter. Oplev den fantastiske klang som bliver skabt ved en koncert i en kirke.

Oplev de syngende træer i Kildeparken, som kan synge julesange hvis du trykker på en knap og det hyggelige julemarked på Gammeltorv, hvor der vil være fyldt med lækre boder.

Lige meget hvilken by du tager til i December måned vil der være fyldt med glæde, lys, pynt og ikke mindst hygge!

Traditioner

I Danmark holdes julen d. 24. December om aftenen. Der er forskellige traditioner, men i store træk holdes den næsten på samme måde i hele Danmark. Der spises lækker julemad, høres julemusik, danses om juletræet og pakkes gaver op. Maden der bliver serveret er oftest and, flæskesteg og i nogle tilfælde gås eller kalkun. Til det servers der oftest rødkål, brunede kartofler, brun sovs – og til dessert ris a la mande med kirsebærsauce.

Efter eller før maden bliver der danset om juletræet i en rundkreds mens der synges traditionelle julesange.

 

 

Populære Byer