Lej en bil & tag på Storbyferie i København


En af Danmarks absolut største forfattere, H.C. Andersen sagde som bekendt engang:
“At rejse er at leve”.

Og hvad kunne være mere dansk end at besøge Dronning Margrethe’s hjem ved Amalienborg, eller tage et smut forbi Den Lille Havfrue? Nedenfor har vi samlet en række af populære steder at besøge i og omkring København. Få inspiration til steder at besøge, eller gense gamle minder med nye familiemedlemmer.

Rosenborg Slot

Engang hjem til Christian den 4. som var konge af ikke blot Danmark men også Norge tilbage i slutningen af 1500 tallet, og i begyndelsen af 1600 tallet. Stilen er gennemført renæssance stil, af den Hollandske variant som var udpræget i begyndelsen af 1600 tallet hvor dette pragtfulde slot blev opført.

I dag er der åbent for besøg da det fungerer som museum, og alle kan derfor frit se hvordan det var at leve som konge for 4-500 år siden. Det er også her de danske kronjuveler bliver opbevaret, og dem kan man også se på!

Kanalrundfart

Tag på tur og oplev København fra en vinkel man ikke prøver hver dag. Selv byfolket som har levet i København hele deres liv har ikke nødvendigvis sejlet på de mange kilometers kanal strækning, og alt afhængigt af hvilken bådtype man vælger, kan man også komme ud på Øresund og se byen i al dens pragt på afstand.

Der er mange afgange dagligt, og bådene er ofte fyldte – så kom forberedt på lidt kø og husk gerne proviant og eventuelt regntøj til at modstå det typiske danske vejr.

Møns Klint

Blot en times kørsel fra hovedstaden finder man en ægte naturperle der ligger ud mod havet. Noget af det mest ekstreme vi kender til på Dansk jord, står disse kridt klinter frit udsat for naturens elementer.

Selv en garvet turist som H.C. Andersen der har rejst verden rundt blev inspireret af Møns klint, og selvom White Dover Cliffs er en anelse mere imponerende, så kan man ikke undgå at opleve en vis følelse af fordums tid når man står overfor klinten.

Den Lille Havfrue

De fleste Danskere kender til turisternes skuffelse eller forbløffelse over størrelsen på skulpturen, men ikke desto mindre fortæller hun noget som tiltrækker flere hundrede tusinde besøgende hvert år. Og selvom Edvard Eriksen ikke lavede havfruen så stor som Frihedsgudinden, så kan figuren vække mange historier hos de forbipasserende på langelinje.

En af grundende til især så mange Kinesere besøger havfruen er at de i folkeskolen havde H.C. Andersen på deres pensum, da han var en af de få internationale forfatter som de Kinesiske autoriteter tillod da han ikke havde politiske agendaer eller hentydninger som underminerede det kinesiske styre.

Amalienborg

Og hvad betyder det hvis ikke man har været en tur forbi Garderne på Amalienborg? For de bevogter nemlig Dronningen og hendes mand, Prins Henrik som til daglig bor midt i byen. Den kongelige livgarde er til at se døgnet rundt, udstationeret i deres små røde tårne, med deres store sorte hat, og deres markante blå og røde uniformer.

Det er dog ikke hele året man kan være heldig at se Dronningen i et af de mange vinduer, for hun benytter også de mange andre slotte som kongehuset har til rådighed.

Søerne i indre by

Disse menneske anlagte søer skaber rammen om en tryg aftentur i det gamle København. De ligger nært Hovedbanegården, Rådhuspladsen og andre attraktioner såsom Tivoli og Strøget, og er et naturligt omdrejningspunkt for turister som ønsker at slappe af efter en anstrengende dag.

Nørrebro med alle dens kulturelle herligheder ligger også blot et stenkast herfra, ligesom Frederiksberg også er indenfor gå afstand. Med masser af steder at parkere bilen er området ved Søerne et perfekt sted at spise aftensmad og få fornyet energien.

Christiania

Gemt væk på en lille ø kaldet Christianshavn som ligger mellem Amager og Sjælland finder man Christiania. Denne selv udråbte fristad er kendt verden over for dens politik hvad angår visse substanser, men selvom man ikke har de interesser kan det være spændende at se et levn fra kollektivets og hippiernes æra.

Især med de seneste års politiske spændinger kan det være på tide at se Christiania, da dets fremtid er usikker, så hvis man vil ind og se hvad det hele drejer sig om skulle man overveje at komme afsted snarest.

Populære Byer