Oktoberfest i Danmark


Oktoberfest er en fantastisk tradition til dem, der elsker øl. Med oprindelse i det sydtyske område og med fokus på den danske nationaldrik er det en tradition, som i høj grad har fanget mange danskeres interesse, og som flere og flere steder bliver fejret lige så eftertrykkeligt som andre lignende traditioner (f.eks. Skt. Patricks Day). Herunder vil vi give dig et indblik i, hvad oktoberfesten handler om i Danmark i forhold til andre lande, som f.eks. inkluderer Tyskland!

Oktoberfest I DenmarkDrik øl og glem alt om hverdagens problemer

Oktoberfesten i Danmark er ikke i samme grad en national begivenhed, som den er i Tyskland, men der er absolut ingen tvivl om, at mange danskere har taget imod den med åbne arme. Som dansk kultur foreskriver, så er enhver lejlighed, hvor man kan få nogle øl med gutterne og hygge sig i varme omgivelser et must, og derfor er oktoberfesten også blevet mere og mere udbredt over det ganske, danske land. Oktoberfesten er en undskyldning for at drikke en masse god øl og glemme hverdagens problemer, hvilket er et kært afbræk fra de vante rutiner. Du vil opleve fyldte gader i byen, hvor næsten enhver beværtning er garant for kolde øl til billige penge. Stemningen kan sagtens blive fantastisk nøjagtig som på østrigsk afterski, og med klassisk, tysk musik på anlægget vil det føles, som om du står på Theresienwiese i München – oktoberfestens fødested!

Stort udvalg af barer og pubber

I Danmark er oktoberfesten mest et udbredt fænomen i de større byer, hvor der er et fornuftigt antal barer og natklubber, der kan være med til at konkurrere med hinanden på priserne og på stemningen. Dermed skal det ikke være sagt, at du ikke kan opleve den sande oktober-stemning i mindre byer, hvor der ligeledes er en del pubber, der tager begivenheden til sig. Der er dog ingen tvivl om, at du skal tage til en lidt større by for virkelig at mærke stemningen. Det kan specielt anbefales at tage til Aalborg og Jomfru Ane Gade, hvor du får den største samling af barer og pubber i én lang gade. Dette bidrager voldsomt til stemningen, der midt i oktober natten er utrolig at opleve. Du kan også få tilsvarende oplevelser i Aarhus, København og Odense, hvor specielt pubberne er en fantastisk måde at opleve oktoberfesten på.

Slå dig løs – hæmninger er intet problem

Man plejer at sige, at alkohol skal nydes med måde, og dette er heller ikke nogen dårlig livsfilosofi generelt. Der gælder bare ikke de samme konventioner, når man har at gøre med en begivenhed som oktoberfesten. Her handler det om at slå sig løs og smide hæmningerne, ligesom tusindvis af andre mennesker vil gøre. Der er ingen grund til at blive forlegen: Nyd din oktoberfest – den bliver med garanti fantastisk på de danske beværtninger!

Populære Byer