To af danskernes foretrukne feriedestinationer


Måske du selv har oplevet det… Du ankommer til din feriedestination, og finder så ud af, at du skulle have lejet en bil. For det første fordi du hurtigere kommer rundt, det er nemt og bekvemt, og i sidste ende, også billigst. Specielt hvis man er en familie, der skal betale dyrt for turistbussernes ture rundt i det lokale. Det gælder både i det velkendte Malaga på den spanske solkyst, men også så fjern en destination som USAæ

Lej en bil, kør ud i det fri og oplev det som de lokale oplever, og som turisten sjældent ser. Malaga ligger 1-3 timer fra så velkendte destinationer som Sevilla, med verdens tredjestørste katedral, og Cordoba – med kæmpe moskeen. Der er en stor frihed i at prøve billeje i Malaga, og du kan stoppe undervejs, lave smutture væk fra hovedvejen, måske til El Torcal, et fantastisk klippeområde, du ikke ser magen til andre steder i verden, eller Lobo Park, hvor de plejer og passer ulve, som er truede og måske ellers skulle være aflivet. Kort sagt – lej en bil, oplev baglandet, med den frihed der ligger i billeje. Du vil opleve billig billeje, hvis du bestiller i rigtig god tid, og samtidig holder dig lidt udenfor højtider for billeje. Her er spanierne som alle andre – prisen får et lille nøk op, når alle har behovet… Udbud og efterspørgsel. Du kan med fordel gøre brug af en GPS. Har du ikke en, så kan du leje den gennem biludlejningsfirmaet. Sæt den på den korteste rute. Det er som oftest den mest spændende, tager godt nok længere tid, men du vil opleve en helt anden verden. For eksempel, så kan man via billeje i Malage, finde en rute, fra Benalmadena, til den smukke Mijas Pueblo, videre over bjergpas i 1200 meters højde, til Ronda. En utrolig smuk tur, som man snyder sig selv for, hvis man, som de fleste, kører ad kysten, og så op derfra, til Ronda.

En anden destination er USA. Her kan man dårligt komme ud af byen og se noget, hvis man ikke har en bil. Og hvad de færreste måske tænker over, når man er fra Danmark, er at afstandene er kæmpestore i USA. Går turen for eksempel til det Jacksonville i det nordlige Florida, så er denne by, som er USA’s største målt i areal, umulig at komme rundt i, uden en bil. Så billeje i USA er et must. Florida er så også det sted i USA, hvor billejen er billigst. Så lej en bil som det førte, efter du har bestilt flybilletten. Billeje i USA er bestemt ikke det der tynger budgettet. Også her, gør brug af en GPS. Her anbefales at du lejer en på stedet, da en GPS købt i Danmark, ikke nødvendigvis har kortene for USA inkluderet. I Florida er topdestinationerne steder som Disneyworld i Orlando, Key West, Miami beach, og USA’s ældste by, San Augustine. Sidstnævnte er måske ikke så kendt igen, men oser af histore, og har en hygge over sig, som godt kan minde lidt om Santa Cruz i California, for dem som kender dette sted.

Lej en bil når du rejser – det giver en på opleveren, og det er det vi lever livet på.

 

Populære Byer