TRONDHEIM

TRONDHEIMTrondheim Biludlejning

Trondheim er strategisk lokaliseret i det centrale Norge, så folk fra forskellige steder i verden kan besøge og få en fornemmelse af det. Taget i betragtning ag det er en gammeldags by med en moderne sjæl, var Trondheim engang hovedstaden i Norge. Grundlagt for over 1.000 år siden, er byen et sted du ikke vil undgå at besøge i din livstid.

At komme til Trondheim og rundt

Via luft

Fra byens centrum kan rejsende nemt komme til den primære internationale lufthavn som kun ligger 30 km væk. Rejsende kan komme på fly til både lokale og internationale destinationer. Flyselskaber som er at finde i lufthavnen inkluderer SAS, Norwegian og Wideroe. Hvis du søger at booke et fly til din destination kan du komme på direkte fly fra Stokholm, København, Amsterdam, London (Stansted), Prag, Murcia, Alicante, Berlin, Barecelona, Tallinn med flere.

Via tog

For dem som gerne vil rejse til byen med tog, er der massere af muligheder at vælge af. Besøgende kan tage et tog som starter fra Bode til Kristiansand i syden. Nabotaget afgår to gange hver dag til Trondheim hele vejen fra Østersund.

Via bus

Transport med bus er et sikkert og pålideligt middel at komme fra et sted til et andet i Trondheim. Bare køb en billet og find ud af hvornår bussen går. Teknologi har også gjort at det er let at købe en billet, da du kan købe billetter online hjemmefra eller hvor end du nu befinder dig.

Bybillede og sider

De fleste områder i Trondheim er fyldt med specialbutikker og større shopping aktiviteter kan findes omkring gågaderne. I løbet af 1990’erne fandt en stor omstrukturering sted, da flere bygninger blev renoveret og andre blev revet ned bare for at bygge et mere moderne et. På dette tidspunkt blev Solsiden, et shopping center, bygget. Det er et meget populært beboelses- og shopping-område for alle, og især de unge mennesker.

Kultur

Scene

I 1816 blev Trondelag teatret bygget og er kendt som det ældste teater i Skandinavien, som stadig er i brug. Andre fantastiske, unikke teatre du kan opleve i Trondheim er Avant Garden og virksomheden Teater Fusentast. Hvis du elsker musik, skal du ikke gå glip af at beøge Ringve Museum.

Musik

Ringve Museum er meget dedikeret til musik. Meget elsket musik af de lokale inkluderer rock, jazz og klassisk. Passionen for jazz og klassisk er et resultat af musik konservatoriet ved NTNU som er et af verdens mest innovative musik skoler. Jazz festivaller bliver holdt hvert år.

Kriminalitet og uddannelse

Størstedelen overvejer ikke problemet med uddannelse og problemet med sikkerhed når de planlægger en ferie. Norge er fredsfyldt og et af de mest sikre steder at være i verden. Trondheim er fredstfyldt og småtyveri er normalt forebygget, så alt du skal gøre er at være bevidst om omgivelserne. Trondheim har et af de mest populære universiteter i verden og derfor bliver uddannelse serveret på et guldfad, da uddannelse er gratis for de lokale.

Trond Heim er den ældste by i Norge.  Der er ca. 170.000 indbyggere, heriblandt 20.000 studerende. Det er altså en by med liv i. Trondheim Lufthavn ligger 35 km Nord for byens centrum. Det er let at komme fra lufthavnen og til centrum, da man med en valgfri lejebil fra billigelejebiler.dk kan leje en bil i selve lufthavnen. Via Motorvej E6 kommer man direkte til centrum og vejen er tydeligt skiltet. Parkering i centrum behøver du heller ikke at bekymre dig om, da der er massere af parkeringspladser. Det billigste vil dog være at parkere sin lejebil i et parkeringshus.

Der er et stor udvalg af dejlige hoteller, hvor du kan opholde dig, som også har tilhørende parkeringspladser, så du aldrig behøver at bekymre dig om, hvor du skal parkere din lejebil. Er en natur-elsker er det også tilladt at slå telt op overalt i naturen. Det eneste krav der er, er at teltet skal stå mindst 300 m væk fra en bygning.

Nyd din tur til Trondheim!

Populære Byer