Vurdering af Københavns lufthavn, Kastrup.Vurdering af Københavns lufthavn, Kastrup.


Københavns lufthavn er den mest benyttede lufthavn i Danmark og også den største. Den er stilfuldt og moderne indrettet og har et stort antal af shopping butikker osv.

Fakta

  • Københavns lufthavn er den største lufthavn i Danmark og i Skandinavien. Den blev grundlagt i 1925 med navnet Kastrup Lufthavn og er derfor også iblandt de ældste lufthavne i hele Europa.
  • Lufthavnen ligger i Tårnby kommune på Amager, som ligger 8 km sydøst for København.
  • Rigtig mange kalder lufthavnen for ”Københavns lufthavn”, men det officielle navn er faktisk ”Københavns lufthavn, Kastrup”.
  • Der er ansat 22.000 ansatte, hvilket gør denne lufthavn til Danmarks største arbejdsplads. 2.000 af dem er ansat i Københavns Lufthavne A/S mens resten arbejder i de butikker og virksomheder der befinder sig i lufthavnen
  • Ca. 500 butikker og virksomheder er at finde i lufthavnen.
  • Københavns Lufthavn havde en rekord på over 25 millioner passagerer i 2014.

Indretning

Lufthavnen besidder 2 terminaler: terminal 2 og terminal 3 (derudover CPH Go, som også er en del af terminal 3). Der har også været en terminal 1. Den blev grundlagt i April 1960 og blev nedlagt i Marts 2015 for at lette transferen mellem indenrigsfly og udenrigsfly.
Terminal 2 blev grundlagt i 30. April 1960 og fungerede nærmest kun som en udenrigsterminal indtil 1999, hvor Terminal 3 blev bygget.
Terminal 3 er den nyeste terminal i Københavns Lufthavn. Den fungerer også som jernbaneterminal for rejsende der f.eks. skal rejse andre steder hen i Danmark eller til Sverige. Siden 2003 har det været muligt at tage metroen til Terminal 3.
I 2008 blev CPH Go grundlagt.

Da rygning er forbudt indendørs i Danmark har lufthavnen bygget et udendørs område, hvor de rejsende kan gå ud for at ryge.

Parkering

Det er muligt at parkere ved Københavns Lufthavn mens man er på ferie. De har en parkeringsplads der tilbyder at parkere for 100 kr. om dagen og 400 kr. om ugen.

Shopping

I Københavns lufthavn kan du, ligesom i alle andre lufthavne, shoppe tax free. Det er noget stort set alle passagerer mere eller mindre benytter sig af, da der er gode penge at spare. I Københavns lufthavn vil du finde mere end 120 butikker, hvor der vil være et bredt udvalg at finde. De tilbyder endda 30 dages byttegaranti.
Der vil være damemode butikker som Marc by Marc Jacobs, By Malene Birger, Burberry, Mulberry, Victoria’s Secret og mange flere vil være at finde i lufthavnen. Ønsker du at shoppe i herremode butikker vil du finde butikker som AK Kaufmann, !Solid, GANT, osv.
Derudover vil der være en masse bolig butikker, elektronik butikker, børnemode butikker, delikatesser, kiosker, og banker.

Spisesteder

Du kan selvfølgelig også få stillet din sult inden du skal ud og rejse. Der befinder sig en masse lækre restauranter, caféer og barer i lufthavnen.
Der er 11 forskellige restauranter du kan vælge i mellem, alt efter hvor sulten du er. Der er et bredt udvalg af mad og du kan få alt fra sushi til grillmad. Nogle af de lækre restauranter der befinder sig i Københavns lufthavn er Le Sommelier Bar & Bistro, Horizon All Day Restaurant (Hilton), Caviar House & Prunier + mange flere.
Har du lyst til en drink eller at tage på cafe er der også stort udvalg af det. Hele 16 barer/caféer ligger der i lufthavnen. Populære caféer som Baresso Coffee, Joe & the juice og Starbucks vil være at finde mange steder i lufthavnen.
Ønsker man nem mad, som man kan tage med kan man også få det. Hele 13 to go butikker ligger nemlig i lufthavnen. Der vil bl.a. være at finde Burger King, Mc Donald’s, 7-Eleven og flere.

Populære Byer